Управляващата коалиция се кани да промени едноистанционното обжалване на обекти от национално значение. Когато ГЕРБ и партньорите им промениха закона с цел по-бързо да се изграждат обектите, Румен Радев наложи вето, което бе преодоляно.

"Днес Промяната ни върна 5 години назад. Направи поредното отстъпление от трудно постигнати цели. През 2017-та, след тежки дебати, вето и преодоляването му, след задълбочена дискусия, успяхме да ограничим една от безкрайните възможности да се бавят обществено значимите обекти" - така изрази възмущението си зам.-председателят на Комисията по околна среда и водите Младен Шишков.

"Дали от неопитност или от някакви интереси, днес управляващото мнозинство отново отвори кутията на Пандора. Засега само в Комисия. Чрез този законопроект, сроковете които прогнозира МРРБ за изграждане на най-важните обекти, от бъдеще необозримо се изместиха в бъдеще недостижимо" - анализира депутатът от ГЕРБ.

В закачлив тон Младен Шишков подсказва, че управляващото мнозинство си вкарва автогол с предвидените законови промени, защото имат амбициозна програма за строителство и изграждане на инфраструктура у нас.

"Да са им честити 4-те моста, 5-те тунела и безкрайните магистрали. Няма да са в този мандат. А ако продължат да управляват и в следващия няма да са!"

Основните играчи за това настояване са НПО-та и зелените рекетьори, които искат процедурите да се бавят и да се водят дела, при които държавата губи.

"Нямам нищо против гражданските организации! Самият аз членувам в няколко такива. Но съм против онези, които паразитират държавата, прикрити зад благородни намерения"- уточнява Младен Шишков, зам.-председателят на Комисията по околна среда и водите .

В позиция си той уточнява, че промените през 2017 година са били с цел големите инфраструктурни проекти по - лесно  да получават ОВОС /Оценка за въздействие върху околната среда/.

Младен Шишков от ГЕРБ призна, че трудно са постигнали това, за да няма спънки и призивите са били  добронамерени и чистосърдечни. Но сега се задава Промяна - да видим какво са измислили управляващата коалиция и НПО-тата.