Днес искахме да чуем прословутите обещани данни за подслушването. Министър Бойко Рашков не искаше да отговаря. Има позиции на редица институции, че незаконни подслушвания не е имало.

Това да се обяснява, че пред комисия ще се каже, но не и в пленарна зала. Няма по-висш орган от НС в държавата. Всичко това е оправдание да скриеш, че си правил предизборна кампания. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в предаването Нова нюз.

"Той днес призна, че благодарение на МВР съставът на Народното събрание е такъв, какъвто е. Когато МВР прави съставът на НС, това не кореспондира с демокрация, честни избори и т.н.“, подчерта той.

„14 000 са предупредителните протоколи, разписани от хора, свързвани с ГЕРБ. Министърът на вътрешният работи заяви, че ако някой е подписвал нещо, да дойде да го покаже. Е не може да го покаже, защото този вид документ е единственият в системата на МВР и на правото, който не се връчва на човека, който го е подписал и това добре е било преценено, за да не остава следа“, заяви Манев.

„Министър Рашков обслужвайки предизборната кампания и президента директно е влиял на изборния процес в България. В същото министерство стояха машините за изборите“, посочи още депутатът от ГЕРБ.