Служебният министър Бойко Рашков ползва трибуната на МВР, за да прави нови внушения за акциите на министерството по време на предизборната кампания. Това е недопустимо, за пореден път се правя внушения за ПП ГЕРБ, ние ще продължим да задаваме въпроси, за да разберем как се хвърлят в публичното пространство твърдения без да почиват на някакви данни. Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание (НС).

"Преди два месеца с една медийна бомба започна темата с подслушването, тя беше с една единствена цел - да се изчегърта партия ГЕРБ. Днес беше изслушан министърът на вътрешните работи и ние не чухме нито един факт, почиващ на доказателство, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани", каза още тя.

"В България сме правова държава и всички твърдения, свързани с изборния процес, се доказват в съда, Бойко Рашков не е последна инстанция, за да прави подобни внушения", добави Атанасова.

БЛИЦ припомня, че по време на словоизлиянието на Рашков от трибуната на НС си изпусна нервите и нападна Атанасова.

"Днес Рашков каза, че благодарение на МВР съставът на парламента е такъв, какъвто е, но такова нещо да кажеш, че МВР е подредило НС не знам какво се нарича - полицейщина или друго", коментира Маноил Манев. Той подчерта, че Рашков от НС отишъл в МВР и дали под въздействие на адреналина или под въздействието на други вещества започнал да говори.

"Любовното обяснение пред президента днес и пред новите партии - да излезеш в МВР и да заявиш колко е важно да изчегърташ ГЕРБ кореспондира само с пресконференцията преди изборите, когато Рашков каза, че е арестувал кмет от ГЕРБ, а той се оказа от ДПС", посочи Манев.

"Рашков е несъстоятелен и неадекватен, той не разбира какво го питат дори. Той много иска да остане министър на вътрешните работи", коментира Тома Биков.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес между шефката на НС Ива Митева и Биков избуха свада. Тогава Митева се закани да изгони депутата от ГЕРБ от зала именно заради Рашков.

"Вчера стана ясно, че Рашков не познава процесуалното право, нито пък закона за контрол на СРС. Не знам какво точно казва той, но следва зад всички думи да има факти и доказателства. Да, поискахме анкетна комисия, която да види дали са използвани полицейски сили и средства за тормоз на кметове и симпатизанти на ГЕРБ, както и дали са използвани СРС във връзка с такива действия и по повод предизборната кампания", заяви Атанасова.

Валентина Маджарова с лекция по право към доц. Бойко Рашков

"Внесохме искане на изслушване на закрито заседание не само на Бойко Рашков, но и на председателя на бюрото за контрол на СРС. Днес в пленарната зала се говориха общи приказки, размаха се някаква папка, но ние сме убедени, че всеки народен представител има достъп до класифицирана информация", каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!