Не знам защо президентът изрече тези думи. Това каза в ефира на Нова Нюз депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков по повод днешното твърдението на държавния глава, че кабинетът Петков е завещал на служебното правителство хаос в енергетиката.

Днес се видя, че КЕВР ще има председател. За съжаление, в рамките на това Народно събрание няма да има възможност да се избере нов.

Останалата част от енергийната система според мен е в добро състояние. Имаше една малко увеличение от 3% на цената на тока за бита, което е в рамките на нормалното. Имаме решения и за тока за бизнеса. Проблеми с доставките на газ има в цяла Европа, не само в България, заяви Костурков.

Днес премиерът обяви договорени доставки на втечнен газ. От служебния кабинет зависи дали ще продължи тези доставки. В този смисъл не виждам основания за казаното от президента – енергиен хаос в страната, добави той.

Още от началото коалицията се състави трудно и имаше комуникационни проблеми. Свършеното от правителство не беше добро обяснено на обществеността, но ние сме много последователни в изпълнението на обещаното преди изборите, като например закриването на спецправосъдието. С оглед на войната решавахме в движение доста неща, които не бяха предвидени мисля, че се справихме доста добре, посочи депутатът от ПП.

Той коментира и предложението на "Демократична България" за коалиция с ПП преди изборите.

Благодаря за Христо Иванов за подадената ръка. Ние ще продължим да работим заедно, отбеляза Костурков.

Ако две партии се обединят, се обединяват и електоратите им. А хора, които обикновено не излизат да гласуват, излизат и гласуват за вероятните победители.

От друга страна обаче и ние, и ДБ, имаме много широки периферии и при едно такова има обединение, има много голям риск да изгубим части от тях. Може би има и междинен вариант – коалиционно споразумение, но без общи листи.

Така засилваме и мажоритарния вот. Но това са само идеи. Нека да видим какво ще покажат социологията и анализите. Но съм убеден, че след изборите ние, ДБ и БСП ще сме с повече от 121 депутати, каза още Росен Костурков.