”Москов нееднократно е заявявал, че е от Реформаторския блок. Тези 5 партии, които подписахме споразумение, се разбрахме за индивидуални членове и министър Москов е такъв член. Той не е излизал от РБ". Това коментира съпредседателят на ПГ на РБ Борислав Великов в предаването "Денят на живо" по Канал 3.
"Сегашния формат на РБ има бъдеще и може да привлечем други по-малки партии в център дясно. Ще привлечем и индивидуални членове и млади хора", каза той.
 

"Нашите четирима министри бяха с най-тежките ресори, в които трябваха тежки реформи. Вярвам, че Ненчев и Москов са извършили делата, за които ги обвиняват, без умисъл, с доброто желание да извършат всичко необходимо". Така Великов коментира обвиненията към министрите на РБ. 
 
"Логично е да изчакаме да ни се връчи мандат. Уважавам президента Плевнелиев и това, че той каза, че най-вероятно ще даде мандата на РБ и висока оценка.
Ако и когато получим мандата ще отидем първо при ГЕРБ, ако отговорът им е отрицателен, ще върнем мандата, ако има възможности, ще говорим", каза той.
 
 
"И при Бойко Борисов и при нас съществува скептицизъм за съставяне на нов кабинет. Колегите от ГЕРБ са прави, че сме 22 човека, а ако не ни подкрепят оставаме 13. Ние смятаме, че евентуалното възлагане на трети мандат на РБ, е свързано с нашата добра съвместна работа през тези две години", каза Великов.
 
"С Патриотите сме приятели, но е трудно да си представя, че ще се откажат от искането си за увеличаване на пенсиите.Бихме могли и с БДЦ да разговаряме, но как да говорим за нещо, което още не се е случило", заяви той..
 
"След като получим мандата ще говорим първо с ГЕРБ, ако не, ще върнем мандата. Правителство на малцинството не ми се струва разумно", заключи той.