АЕЦ "Белене" е енергийното КТБ - грандиозна далавера, с ясни бенефициенти. Който не е поискал, той не ги е идентифицирал. Нека няма съмнение. Дори и премиерът вчера нарече Белене “абсолютно корупционна сделка”. Къде е прокуратурата? Някой ще понесе ли отговорност някога за нещо в тази държава? Това каза от трибуната на парламента най-младият член на групата на Реформаторския блок Антони Тренчев, известен като един от най-желаните ергеги в парламента.
"През последните няколко години, с недоумение наблюдавам, че някакси в България свикнахме много лесно да приемаме грабежи в колосални размери като нещо нормално, като нещо, което по нашите земи просто се случва.

Такъв пладнешки обир бе КТБ, нещо сходно са тръбите за “Южен поток”, да не изброявам всички “грабежи на века”, че ще свърши времето", заяви депутатът. Той отбеляза, че ГЕРБ са наследили проблема, но е крайно време те да сложат край на "този фарс". "Хората са казали - по-добре ужасен край от ужас безкрай. Освен това тук има шанс, да излезем от ситуацията с минимални щети. Този път обаче, за разлика от цялостното разминава на отговорност по казуса АЕЦ "Белене", отбеляза още той.