Уважаеми колеги, на 24.12.2016г. (Бъдни вечер) получих обаждане на личния ми телефон от група роми, живущи в село Самуилово, община Сливен, че им е бил нанесен побой безпричинно от около 15 човека на Площада в селото, заради това, че са пеели коледни песни, като нападателите са ги обиждали и нагрубявали и са им казали: "Вие сте цигани и нямате право да пеете коледни песни". Това се казва в прессъобщение на лидера на "ДРОМ" Илия Илиев.
Тези хора бяха в беда в Навечерието на най-големия Християнски празник- Рождество Христово и се чувстваха беззащитни от държавата. Още на следващия ден с част от екипа на "ДРОМ", ние отидохме на мястото на събитието при тях, за да им окажем съдействие и защита чрез лостовете на Закона, така както повелява Законът и Конституцията - всички български граждани да бъдем равни и с равни права.

Считаме подобни случаи за абсолютно недопустими в днешна Демократична,Правова и Европейска България. От тук нататък ние от ПП"ДРОМ" ще се противопоставяме и ще бъдем силен отпор срещу всяко едно такова действие и нападение над ромската общност на дискриминационна и расова основа.