Двама депутати от "Алтернатива за Германия" са част от делегацията, която посети Паметника на свободата по случай Националния празник на България - 3 март, по покана на "Възраждане". 

Делегатите на "Алтернатива за Германия" са депутати в германския Бундестаг. 

Д-р Райнер Ротфус - член на парламентарната група на AfD на комитета на ЕС, и проф. Харалд Вайел - член на федералния изпълнителен съвет на партията AfD, говорител по европейски въпроси на Алтернатива за Германия и говорител на парламентарната група на AfD в комисията по ЕС.

На честването още присъстваха делегати от Молдова. Народните представители Василий Боля и Александър Суходолски (етнически българин) и двамата народни представители от молдовската партия "Възраждане", отново по покана на "Възраждане".

На Паметника на свободата като гости на "Възраждане" присъстваха и делегати от младежките организации на партии-партньори на "Възраждане", които участваха вчера в Националната младежка конференция "Ние сме младите на Европа" - "Алтернатива за Германия" (Германия), "Наша родина" (Унгария), "Свобода и пряка демокрация" (Чехия), Републиканска партия (САЩ).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук