Не сме променили правилата преди изборите. Всяка радикална промяна носи риск от съмнения за подпомагане на една или друга партия. Това заяви в предаването "Референдум" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ще допринесе ли видеонаблюдението за честността на изборите, след като има застъпници, попита депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Видеонаблюдението носи рискове за нарушаване на доверието в изборния процес. Ще има проблем в 30-40 секции, но не и във всички 12 000 секции, коментира Биков. 

"Машините дават грешки - това е технология, не Бог", отговори Тома Биков относно машинното гласуване. 

Атанасова разкри, че в България ще има и външни наблюдатели на изборния процес. 

"Не работим кампанийно, поддържаме връзка с нашите избиратели, за нас изборите няма да са трудни. Разговорът трябва да е за идеи", каза още тя. 
"Светът се променя бързо, освен строга рамка трябва да има и усет за икономиката, външната политика и т.н.След изборите ще има коалиции, а хората искат да знаят как ще се развиват тези политики", съобщи Биков. 

Визия за България трябва да я изтупате от праха, с нея не печелите дивиденти и гласове. Вижда се сериозно напрежение при реденето на листи в партията на колегите, обърна се Атанасова към БСП. 

"За разлика от БСП, ГЕРБ никога не е участвало в правителството с неясни цели", коментира Тома Биков. 

"Цветанов скоро ще се приравни до Маркс в светогледа на БСП", отговори Биков на депутатът на БСП Филип Попов, който цитира изказване на бившия втори в ГЕРБ.

Битката ни е срещу ДПС. С БСП категорично също никога няма да управляваме, категорична бе Десислава Атанасова. 

Експертно правителство, което не носи отговорност, не е добро за обществото, каза още Биков по темата за бъдещото управление.