Представители на ДПС и "Обединени патриоти" също са пътували на командировка до Залцбург на Изложението за по лов и риболов, на което са били и депутатите от БСП, предаде bTV.

След като БСП за трети път излезе от парламента, двама нейни депутати нарушиха бойкота на собствената си партия и отидоха в командировка в чужбина. Те бяха на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

В ПИСМО до Караянчева Нинова и хората й се отказаха от депутатски заплати, колите и куп привилегии! 

Депутатите Александър Сабанов от "Обединени патриоти" и Бюрхан Абазов от ДПС също са били в командировка на това изложение.

Утвърдените разходи за депутатът Иван Иванов от БСП са 1382 лева за самолетен билет, за хотел са отишли 1308 лева, а командировачните му са били 342 лева. Общо сумата е малко над 3000 лева.

По сходен начин изглежда сметката и за другия народен представител от БСП – Йордан Младенов. При него особеното е, че са му одобрени и вътрешни разходи на стойност 60 лева за транспорт.

От БСП отказаха среща с двамата депутати, но заявиха, че те лично ще поемат разходите за тези пътувания.

Самолетният билет на депутатът от "Обединени патриоти" – Александър Сабанов, е над 2000 лева. За хотела му са платени 1635 лева, командировачните отново са в същия порядък – около 300 лева. Неговата командировка вече е отчетена в парламента, общо разходът е 4110 лева за пътуването.

Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов се доближава като похарчена сума до колегите си от БСП.

Общо похарчената сума за командировката на четиримата депутати до Залцбург на Изложението за лов и риболов е 13 473 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Снимки: btvnovinite.bg