Лидерката на „БСП за България“ Корнелия Нинова написа изненадващ документ на председателската на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. Това съобщиха от партията й, от където показаха и самия документ.

От него става ясно, че Нинова и народните представители от БСП се отказват от командировъчните средства, служебните коли, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Освен това те имат и негодувание, свързано с депутатските заплати.

Ето какво пише Нинова до Караянчева:

„Уважаема Госпожо Председател, 

Уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група на „БСП за България“ няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента.

Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнаграждението на депутатите, в във Вашите правомощия.

Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и групата народни представители от „БСП за България“ проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решението за изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца.

Смятам, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенство заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръст на средната заплата на страната“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!