Лют, но странен спор се разгоря в Народното събрание, докато депутатите обсъждаха на първо четене промени в Закона за ДДС. 

Докато се уточняваха детайли, депутатът Цончо Ганев от "Възраждане" хвърли "бомба" от трибуната, като призова финансовата комисия да се събере извънредно между празниците. Спорът се разгоря до предложения да се отмени ваканцията на народните представители.

"Знам, Малдивите ви зоват и бързате да заминете, защото имате зелени сертификати, но тук има хора, които оцеляват и за тях е важна ставката за лекарствата", изригна от трибуната народният избраник.

Георги Свиленски от БСП обаче контрира Ганев и заяви, че колегата му е популист и никой от депутатите нямало да замине за Малдивите. Той обвини колегата си, че просто политиканства, без да предлага нищо конкретно. Свиленски атакува Ганев и за това, че не познава правилника на НС. 

Любомир Каримански от "Има такъв народ" (ИТН) пък призова, ако има идеи за извънредно събиране на парламента, то да се гласува прекратяване почивката на депутатите.

Самият Костадин Костадинов се ядоса, че "Възраждане" е критикувано за политиканстване. 

"В общинския съвет във Варна беше така - все някой ставаше да каже, че въпросите се политизират, като че ли сме браншова асоциация на баничарите", ядоса се Костадинов.

Йордан Цонев от ДПС пък напомни, че заради подобни спорове, парламентът се ползва с ниско доверие и в цялата дискусия се противопоставят една част от обществото на друга. 

БЛИЦ уточнява, че въпреки споровете депутатите решиха, че срокът, в който ще остане намаленото ДДС за някои сектори, се удължава до 31 декември 2022 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!