Депутатите решиха да отложат за утре разискванията по останалите текстове от Преходните и заключителни разпоредби на удължителния закон за бюджета за тази година. Предложението направи народният представител Делян Добрев (ГЕРБ-СДС). То бе прието със 139 гласа "за" и 68 -"против", съобщи БТА.

Обратното предложение направи Цончо Ганев от "Възраждане". Пленарна зала отхвърли предложенията за допустимост до разглеждане на предложенията, свързани с минималната работна заплата на левицата и на "Продължаваме Промяната". 

След като отменихме Коледата за българските деца с първото гласуване по параграф 12, нека поне да допуснем и приемем минималната работна заплата, настоя Асен Василев от "Продължаваме Промяната".

Той апелира народните представители да осигурят от началото на следващата година работещите на минимална работна заплата да имат някакво по-адекватно заплащане. Кирил Петков обърна внимание, че оставят минималната работна заплата да бъде 710 лв. и определи случващото се като безобразие. Наистина ме е срам да бъда част от това Народно събрание, заяви той. 

Разискванията по предложения от Министерски съвет удължителен закон за бюджета започнаха от 12:30 днес и продължиха близо седем часа. Депутатите ще продължат с обсъждането на останалите текстове утре.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук