Народното събрание обяви обществена поръчка за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебните пътувания в страната и чужбина на народните представители и служителите.

Това става ясно от регистъра на поръчките, пише TravelNews.

Бюджетът е на стойност 1.7 млн. лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на оферти е 5 септември 2024 г.

Договорът с избрания изпълнител ще бъде за 2 години или до изчерпването на бюджета, което от двете обстоятелства настъпи по-рано. Досега парламентът беше обслужван от Консорциума „България Ер и Посока“ ДЗЗД.

Предложенията ще бъдат оценявани по икономически най-изгодната оферта въз основа на критерия „най-ниска цена“.

По критерия „най-ниска цена” ще се оценяват следните показатели: стойност на таксата за осигуряване на самолетен билет (такса обслужване) - 70%, и процент отстъпка от стойността на издадения самолетен билет по списък от дестинации - 30%.

В процедурата могат да кандидатстват туристически агенции с лиценз и да са акредитиран агент на IATA (International Air Transport Association) за продажба на самолетни билети.

Също да имат права за резервиране, продажба и издаване на самолетни билети на представени в BSP (Billing Settlement Plan - международна система за уреждане на плащания във въздушния транспорт) авиокомпании или еквивалент.

Освен това да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система, като системата следва да предлага висока степен на пълна, достоверна и актуална информация за наличните цени на самолетните билети.