"Протестираме срещу полицейщината, ние сме за отстояване на правовата държава", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в "Лице в Лице" по bTV.

"Абсолютно убедени сме, че ако полицията извършва арести без да обоснове своите действия, ако действията им не са съотносими към мястото и хората, не можем да твърдим, че сме правова държава и че се спазват конституционните права на гражданите.

Нека припомним, че депутатите от парламентарната група на ГЕРБ бяха наричани убийци, Бойко Рашков обявяваше от парламентарната трибуна кой е престъпник и кой - не.

Видях протокола, който е съставил МВР, няма нищо иззето от Бойко Борисов. Няма нищо, което да се отнася към процеса, нито пари, нито документи.

Нещо повече, достатъчно дълго време е минало, за да започне едно сериозно досъдебно производство, така че прокуратурата и МВР да имат адекватно обяснения за всичко, което се случва" - обясни Атанасова.

По думите ѝ, 99 процента от вчерашното прессъобщение на МВР е лъжа

"Първоначално съобщиха, че става дума за акция по линия на Европейската прокуратура. После се оказа, че ставало въпрос за досъдебно производство, по сигнал на Васил Божков. Това досъдебно производство е започнало с разпит на свидетел: Кирил Петков.

Докато Васил Божков пращаше смс-и от Дубай, протестът на Румен Радев под водителството на Кирил Петков беше на площада", допълни още тя.

Ексклузивни СНИМКИ и ВИДЕО от ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов

Според нея, ще се случи следното:

"Всичко това, ще се окаже една медийна пушилка, която да отклони вниманието от много по-тежки кризи, пред които е изправено българското общество. Всичко ще лъсне, когато обвинението се изправи срещу българския съд.

Сещам се за бруталния цинизъм, когато Цветанов си позволи да чете СРС-та от парламентарната трибуна. Тогава аз осъдих това поведение. Считам, че политиците трябва да знаят къде е червената линия, която никога да не пресичат"

Като юрист - само българският съд може да оправдае или да определи които и да е за виновен, без значение от професията.Всеки български гражданин има своите граждански права, които са му гарантирани от Конституцията. Човек, който няма окончателна, да се третира като престъпник".

"Всичко демократично мислещи хора, трябва по еднакъв начин да оценяват това, което се случва, независимо кой е на власт. Ние заявихме още на конгреса, че това правителство е пагубно за България, те нямат идеологическа спойка. Хората не живеят по-добре.

Ако искаш управление, трябва да си готов да носиш отговорност. Това, което се случва е демонстрация на липса на отговорност. Време е да си ходят. Оставка!" - завърши Атанасова.