Давам си сметка за отговорността, която нося за тази комисия. Очаквам да има диалог, имам намерение да инициирам експертен съвет. Това заяви Десислава Атанасова, която оглави комисията за проекта на ГЕРБ за нова конституция в телевизионно интервю.

Имам намерение да създам експертен съвет за конституцията, вероятно следващата седмица ще обявим имената - хора от академичната общност, бивши конституционни съдии. Смятам, че трябва да има комуникация добра и с неправителствени организации и сдружения", уточни тя.

"Когато обявихме внасянето на проекта за нова конституция очаквахме, че всички ще чуят нещо, което Борисов каза в края на изказването си - ако се съберат 160 гласа за свикване на ВНС, той ще подаде оставка на следващия ден. Основните лидери на опозицията като че ли не искат това да се случи вече. Мандатът изтича след няколко месеца, смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Хората, които са на протестите, ако могат да работят за политически послания и да участват в следващите избори", каза Атанасова.

"Аз съм адвокат. Експертният съвет биха ми били полезни и смятам, че ще работя добре с тях. Аз умея да чувам и критики, бих протегнала ръка винаги, дори към критиците", каза още тя.