Лично не съм изненадана от г-н Жаблянов. Не знам дали цялата им група подкрепя декларацията му. Но това не е само изненадващо, но и чудовищно. Неведнъж го чувам в пленарната зала, тиражирани в медиите, включително представители на БСП. Това каза в телевизионно интервю депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, коментирайки днешния скандал с Валери Жаблянов в парламента за носенето на маски

"Не е нормално да призоваваме българските граждани да спазват законите и инструкциите, а за нас да важат други правила. Премина се тази червена граница и все повече колегите от БСП искат да се раздалечат от българските граждани", обясни тя. 

"БСП очакват камерите да бъдат с маски и лепенки, никой да не ги снима. Наистина е ужасяващо, защото аз помня едно не толкова отдавна време, когато е имало този репресивен апарат и се управляваше от комунистическата партия.

Беше задължително да се преглеждат какви материали се пишат. Трябва да направят декларация, с която да се извинят на всички журналисти, които работят в Народното събрание", допълни Атанасова. 

"Всеки е невинен до доказване на противното. Освен това в едно съдебно производство обвинението и защитата на обвиняемия, започват да противопоставят своите доказателства.

В интерес на истината, съдебните решения не се коментират, а се изпълняват. Стига да не са уговорени, какъвто случай очевидно имаме. Докладът на Антикорупционния фонд е интересен. Аз от няколко години съм член на Правната комисия и тези и много други проблеми се поставят. Това не е новост в съдебната практика", коментира тя по повод скандалите в политиката. 

"Борисов винаги е носил моралната отговорност, но останалото е в полето на съдебната власт", заключи Атанасова. 

"Първо, смятам, че президента има проблем единствено и само с ГЕРБ и с правителството, защото очевидно ролята на обединител на нацията много отдавна не е изпълнена със съдържание.

Виждате, че той много отдавна влоши отношенията си с българския парламент, още когато каза, че имаме две седмици, което беше недопустимо да се каже към избраните народни представители. Изказванията на Радев не подкрепят имиджа на нито една институция, което е пагубно за държавата", обясни Атанасова за отношенията между президента и управляващите.