ГЕРБ като управляваща партия вероятно е правила немалко грешки, но ние мислим навреме и си взимаме поуки. Има една огромна част от хората на улицата, които са корумпирани. Най-добрият мерител за доверие са изборите.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в Денят започва с Георги Любенов по БНТ.

За мен наличието на протести през всичките тези години е символ на демокрацията и демократичните процеси в тази държава, обясни тя.

„Първо за 10 години в управление реално в изпълнителна власт, в законодателна власт, която и да е политическа партия, вероятно носи негативи. Ние сме виждали, че и за по кратко време негативите са огромни.

Така или иначе ГЕРБ като управляваща партия вероятно е правила немалко грешки, въпросът е, че ние навреме вземаме своите поуки. Винаги, когато е поставено под съмнение дали личността на определен политик или определена политика, то ние преразглеждаме своето решени и към политиката, и към определения човек. Примери много.

ГЕРБ е демонстрирала, ако не друго, че политически чадър над никого не отваря, когато става въпрос за скандал или корупционна практика и мое да чува гласа на хората.

По думите й при всички случаи трябва да се констатира кои всички са срещу ГЕРБ. „Вероятно вие ще цитирате последното социологическо проучване, което дава огромен процент на хората, които подкрепят протестите.

В голямата си част хората, които са на улицата имат смислени искания, но има една огромна част от тях, които са инспирарани и подкрепени от политически партии, от политици, които явно демонстрират своя негативизъм към управляващите. Това е съвсем нормално за всяка една опозиционна сила“, заяви още Десислава Атанасова.

Тя посочи, че много пъти е чувана Корнелия Нинова и Мая Манолова, както и ДПС и „Да, България“ с критики към ГЕРБ. „Най-добрият мерител за общественото доверие, това са изборите. Това е вотът на суверена“, допълни още Атанасова.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че партията е безапелационен победител на местните и европейските избори.

„Съвсем друго е да викаш „Оставка“ на площада, да казваш, че си алтернатива, да протестираш срещу модела, но когато трябва реално да покажеш политика, когато трябва да издигаш личности, няма как да не участваш. Пример следващата седмица има частични местни избори“, коментира още Атанасова.