Обръщам се към неприсъстващия президент Румен Радев и правните му съветници. Жалко е, че нито вие, нито ваши представители вземат отношение в днешния дебат. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в дебатите по ветото на президента Румен Радев върху част от последните промени в Закона за личните данни, предаде „Фокус“

„Недоумявам как сте такъв яростен защитник на свободата на словото, на демокрацията, на личните данни, а членове на правния ви съвет бяха осъдени от Върховния административен съд за злоупотреба с лични данни на граждани и журналисти“, заяви тя. 

„Съдът осъжда на глоба от 10 хил. лева Борислав Цеков от Правния съвет на президента“, съобщи Атанасова. 

„Дали БСП ще реагират така, както на мярката за неотклонение на Елена Йончева? Дали сега няма да събират пари и за Борислав Цеков?, попита депутатът от ГЕРБ. 

„Сега е време да докажете, че сте принципен човек и да освободите Борислав Цеков, който е осъден на последна инстанция за злоупотреба с лични данни“, подчерта Десислава Атанасова. 

„Да освободите и вашия представител в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки, който също вече е осъден на последна инстанция за злоупотреба с лични данни“, допълни тя. 

„В противен случай ще изглежда като висш пилотаж лицемерие“, подчерта Десислава Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!