По време на вчерашния конгрес на партията се чуха много неща, но най-вече патетични речи, които звучаха парадоксално. Парадокс е Нинова да говори за демокрация, за която говореше колко много ни е отнела. Парадокс е да говори за правова държава, а в същото време нейни съпартийци обясняваха как Народният съд е бил необходимост. Парадокс беше и това приватизаторката да иска забрана на приватизацията. Като цяло вчера имаше доста парадокси. Така коментира 49-ия Конгрес на БСП народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова в студиото на БНТ.

"Елена Йончева е с обвинение от българската прокуратура, а не от ГЕРБ. Говорят за държавност, а хулят държавните институции. Не мога да се съглася с твърденията, че българските институции са поръчкови'', заяви тя.

Относно информацията на Йончева за корупция в правителството Атанасова посочи, че темата се преекспонира.

"В България има институции, има държавност, има законодателство, така че ако Йончева разкрие някакви схеми, на кого ще подаде сигнал, щом всички власти в у нас корумпирани? Мисля, че темата се преекспонира, а и все още не знам госпожа Йончева да е подала официален сигнал за някое от нейните твърдения или разследвания'', коментира Атанасова.

"В една предизборна кампания се използва всичко, нормално е. Но да се говори за репресии и подобни неща и всички грехове да се приписват на ГЕРБ е несериозно. Ако действително има репресии срещу опозицията, ще може ли БСП да направи своя партийна телевизия? Това вече се превръща в истерия и освен да отврати гражданите от изборния процес, друго няма да направи'', обясни депутатът от ГЕРБ.

"Имаме ясна управленска програма, която се изпълнява стриктно. Не смятам, че трябва да има предсрочни парламентарни избори'', заключи Десислава Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!