Рашковото МВР е подслушало над 1000 български граждани и то в период на предизборна кампания, толкова са издадените разрешения за периода октомври-декември 2021 г, обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ днес на пресконференция в парламента.

"Около 900 разрешения са издадени в периода януари-март 2022 г. Рязко се увеличи престъпността ли или Рашков искаше да знае какво се случва по централите на политическите партии?

“Бойко Рашков изскача от нищото в два случая - когато правителството има грандиозен проблем или когато сме в предизборна кампания. Сигналът, които правителството даде днес е, че се готвят за предсрочни избори.”, коментира Атанасова. 

”Докато в столицата има стрелби, Рашков отново говори за “Хемус“ и за чували с пари. Вече една година той е начело на МВР. Какво откри за това време този борец за демокрация и за законност от всичко, което беше заявявал преди това или се е конценрирал само върху борба с политическия опонент”, посочи шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според нея, вътрешният министър не говорел за увеличената престъпност, а си избирал една медия, пред която да даде магистрално интервю “как някакви пари отивали до някакви населени места близо до София”.

”Г-н Рашков, вие живеете в Симеоново в един от 20-те си имота, да не би там да отиват някакви пари. Или вече не назовавате поименно къде точно отиват тези пари, след като ГЕРБ внесе иск за 100 хил. лв. срещу вас?”, запита още Атанасова.