Изкуствено бавене на процеса при гласуването на Изборния кодекс - така Десислава Атанасова от ГЕРБ обясни действията на "Продължаваме промяната" (ПП) в пленарната зала.

По думите й депутатите от ПП с лъжи и спекулации в предизборна обстановка се опитват да нагнетяват обществено напрежение. "Напуснаха пленарната зала, когато законът бе внесен, вместо да изложат аргументите си. После 4 часа дебатираха върху заглавието, на следващия ден - 18 часа върху няколко текста. Това е изкуствено бавене на процеса, тъй като се правят по 50 изказвания и 30 процедури за параграфи, които вече са решени", заяви тя в сутрешния блок на bTV.

Атанасова обясни, че ГЕРБ и БСП не са в коалиция, нито обсъждат такава за евентуално правителство. "БСП няколко пъти отрича, че би подкрепила кабинет на ГЕРБ. Ние от своя страна имаме решение на конгреса за управление с БСП. Не знам защо някой се опитва да ни коалира", каза тя.

Същевременно единствената тема, по която ГЕРБ и "Демократична България" (ДБ) не са били на едно мнение, е за хартиената бюлетина.

"Двете партии - ГЕРБ и ДБ, са от едно европейско семейство - ЕНП, затова може да бъдат гръбнакът и заедно да съставим правителство. Всичко друго ми изглежда некоректно към избирателите. След като сме от едно семейство, как може да не намерим теми да си говорим?", попита депутатката и обясни как на срещата с ДБ преди две седмици от ГЕРБ категорично са заявили, че са готови на разговори по всякакви теми.

"Този, който вземе мандата от президента Румен Радев, ще бъде номинацията на ГЕРБ за премиер", каза Атанасова. И призова българските граждани да имат търпение още няколко дни, когато това ще стане ясно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук