Бих участвала в правителство, направено с мандата на ГЕРБ. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет министърът на земеделието в оставка Десислава Танева.
„Единствената ми политическа ангажираност е свързана с ГЕРБ. Всичко останало би изглеждало, че целта в живота ми е властта. Това не ми е било цел. Не съм се борила да бъда министър, не съм имала политически амбиции. Бях поканена в ГЕРБ заради професионалната си биография”, каза Танева.

„Моят живот е бил и винаги ще бъде свързан със земеделието”, подчерта тя.  

Коментарът на Танева е по повод изказването на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който заяви, че министрите във второто правителство на Бойко Борисов си вършат много добре работата и ако президентът даде на Патриотичния фронт мандат за съставяне на правителство, голяма част от тях биха запазили постовете си. 

Днес Десислава Танева и министър-председателят в оставка  Бойко Борисов връчиха сертификатите по Програма за развитие на селските райони (ПРСР). Споразуменията са на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия.