В ПГ на ГЕРБ не е било обсъждано становището на премиера в оставка, че ГЕРБ би могъл да подкрепи правителство в настоящото Народно събрание с мандат на друга политическа сила. Това обясни пред БНР заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев. 
Не е изненада отговорното поведение на политика Бойко Борисов. Всички приказки, че той е диктатор, който си взима сам решенията, нямат нищо общо с действителността, посочи Главчев.

Запитан защо за ГЕРБ е важно да се запази това НС, той подчерта: "По-скоро смятаме, че за българските граждани е добре да бъде запазено".

Визирайки поисканите в референдума промени в избирателната система, Главчев отбеляза, че това е много основен момент, заради който си струва да се удължи срокът на това НС. 

На въпрос могат ли министри от това правителство да останат такива и в евентуален кабинет, съставен от Патриотичния фронт, Димитър Главчев отговори, че първо трябва да видим дали ПФ ще получи мандат и какво ще предложи мандатоносителят: "Може би ще си сменим ролите с ПФ, който досега подкрепяше, без да участва в изпълнителната власт. Сега може би ние така ще го подкрепим, но това подлежи на обсъждане". 

Относно неприсъствието на новоизбрания президент Румен Радев на КСНС, Димитър Главчев заяви:" Политик, който мисли за бъдещето, при положение че встъпва в някакви функции след месец и половина, при такава ситуация би трябвало да има по-активна роля".