Когато говорим за българска пол трябва да отчитаме три много важни неща. Комунизмът унищожи политическата класа тотално. Политиката е професия като адвокат, доктор, въпрос на семейна атмосфера. Това заяви пред Нова телевизия Диана Дамянова, бивш ПР на „Продължаваме промяната“.

„Второ е, че българската политическа система се състои от партии, които са създадени отгоре надолу – всички до една, с изключение на една, която се трансформира в социалистическа“, каза тя.

„Сега всичко е отгоре надолу без идеология, на базата на чара. Аз лично съм жертва на това, тъй като при създаването на „Продължаваме промяната“ аз, който съм крайно десен човек, смятах, че правим дясна партия. Оказа се, че сме направили ляво-популистка партия“, призна медийният експерт.  

Скитникът Доган не знае къде да се скрие, замъкът му се руши

„Трето, когато застанат пред телевизорите, тези хора започват да си вярват. Смятат, че доминират българския народ“, добави тя.

„Стартът на предизборната кампания не предсказва нищо хубаво да идва. Тези хора сякаш не търсят вариант. Това са неуки, грандомани, които смятат, че светът се върти около тях и които не знаят колко е важно да се създаде правителство. Истината е, че България започва да страда икономически от липса на правителство“, предупреди тя.

„Надпартийния премиер, който конкретно Кирил Петков има предвид, изкара мандат от година и половина. Тoй беше спасителен, защото Италия беше изключително тежко ударена от Covid. Те създадоха технически кабинет, защото Covid беше довел Италия до психическо и икономическо падение“, обясни тя.

Сензация в БЛИЦ! Откритите 125 кг злато на "Капитан Андреево" се оказаха на Ахмед Доган

„При нас липсва идеология и липсва обещание какво ще направят. И затова те се намират в абсурдната ситуация, че те отиват на избори и народът ги подозира, че тези избори отново нямат значение. Мантрата „изборите няма да бъдат честни“ – тя отблъска хората, кара ги да не отидат да гласуват“, изтъкна Дамянова.

Според нея е напълно възможно в парламента да влязат две ДПС-та, но едното ще бъде по-силно от другото. „Доган не смята да се върне в истинската политика, повярвайте ми“, категорична беше тя.