На официална церемония във Велико Търново снощи, кандидатът за кмет на Община Русе, издигнат от ПП ГЕРБ, инж. Диана Иванова получи Годишната награда в категория „Ръководител на обучителна институция“ за дейността си като директор на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” и принос към развитието на сектора за учене на възрастни, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Училището с традиции в професионалното образование и обучение на възрастни за поредна година взе участие в Националните дни за учене през целия живот 2019 по проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене през целия живот”, осъществен с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

Инициативата, организирана от Министерство на образованието и науката, се проведе в гр. Велико Търново, в присъствието на Даниел Панов, който се кандидатира за нов мандат като кмет на града. Наградите бяха връчени от инж. Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката и проф. Любомира Попова – областен управител на Велико Търново.

С мисъл за просперитета на професионалното образование в България и ученето през целия живот, форумът събра около една маса представители на професионални гимназии, на синдикални и неправителствени организации, центрове за професионално обучение, областни администрации, бизнеса.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе участва в изложение на институции за професионално образование и обучение на възрастни.

Щандът с модели на дрехи и шевни изделия - дело на възпитаници на училището, изработени в часовете по учебна практика с много любов към професията, се открои с иновативни идеи и оригинални дизайнерски решения.

Мнозина от гостите споделиха трайните си впечатления от Националните дни за учене през целия живот в гр. Русе през 2017 г., когато ученици от модното училище представиха зрелищно ревю-спектакъл с екстравагантни облекла със светлинни ефекти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!