"Кулеба търси в България директна помощ. Той идва за да подкрепи тези сили у нас, които искат да пратим военна помощ за Украйна. Вие мислите ли, че министърът на една воюваща страна ще обяви, че е тук за да търси военна подкрепа?", заяви режисьорът Виктор Димчев в "Пресечна Точка" по Нова.

"Струва ми се, че в неговите думи има и много ирония, има и много желание за подкрепа, много благодарност към това, което българските граждани са направили многократно повече, отколкото собствената ни държава. Очаквам другата седмица в нашия парламент да се гласува военна помощ на Украйна, въпреки заплахите на БСП, че ако бъде направено, партията ще напусне управляващата коалиция" допълни Димчев.

"Министърът е дошъл в България, за да търси помощ, пряка директна помощ, но вместо това според мен нашето правителство му се подиграва. Министър Генчовска каза, че ние сме осигурили помощ в размер на 185 000 евро дотук, но то не е директно, а индиректно през различни фондации и международни организации.

"Украйна е съвсем различна държава от Русия. Тя за Русия е - както Северна Македония за България", заяви още Димчев.

Ето какво обеща Петков на Кулеба при срещата им ВИДЕО

"Зеленски каза директно, че Украйна има нужда от оръжие. Путин затова вади заплахата за ядреното оръжие, защото се опасява от западното оръжие. България няма от какво да се страхува - ние можем да окажем военна помощ, без да бъдем въвлечени от войната", заяви от своя страна журналистът Асен Генов.

"Путин гледа на разпада на СССР като катастрофа, неговата политика е експанзивна и иска да завладее бившето съветско пространство. Да не забравяме, че според него - Украйна е изкуствена държава. Англосаксонците не са виновни за войната, вината е единствено в Кремъл", посочи Генов.

Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов посочи:

"Всеки четвърти боеприбас изстрелян в Украйна е произведен в България, ние вече присъстваме на бойното поле, въпросът е кой го плаща. В България има 400 фирми, които имат лиценз за търговия с оръжия. Нищо чудно да продаваме и на руснаците". 

"Трябва да създадем специална система за украинските бежанци. Не е добре и не е редно да ги настаняваме във физкултурни салони. Майната му на туристическия салон, когато хора бягащи от войната бедстват", заяви още президентът на КТ "Подкрепа".