Сериозен е проблемът с това, че България не е наясно каква позиция има по отношение на войната, тъй като част от правителството е решило, че Русия е наша приятелска държава. Междувременно Русия ни заплашва с оръжия, с бомби и ракети. Това коментира пред Нова тв Виктор Димчев. 

Интересно ми е дали, ако Русия наистина ни удари, хората ще продължат да подкрепят руската позиция или ще си кажат, че нас правилно са ни нападнали, тъй като нашия премиер си е позволил да каже нещо погрешно, или бившия премиер е подарил кученце, или някой премиер преди време е подписал договор с руснаците. Тази неясна позиция ни поставя в разкрачено положение.

В положение, в което ние сме леката жена на ЕС, онези, които предават своите приятели, онези, на които не може да се разчита, онези, които обещават военна помощ, но не го правят. Тази неясна позиция поставя нас, българите, в лоша светлина, посочи той.

Не искам да бъда човек, когото свързват с това, че България не е изпратила помощ на една нападната държава. Че то по-добре да бяхме изпратили ракети на Русия, отколкото да сме в сегашната позиция, коментира той.