Няма никаква сделка между ГЕРБ и ДПС. Нека колегите от БСП да разяснят повече, защото по отношение на цени и сделки те знаят всичко. Просто в момента се търси всякакъв предлог да се правят внушения и да се чуе гласът на социалистите, защото те отсъстват от парламента. Започват да се превръщат в извънпарламентарна опозиция и търсят варианти да бъдат чути. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров.

,,Струва ми се, че колегите от БСП имат само едно-единствено условие, за да се върнат в парламента и това е Корнелия Нинова да бъде министър-председател. Целта им е просто да се вдига шум'', посочи той.

,,Преференциалният вот е една от техниките на пропорционалното гласуване. Не е вярно, че сме гласуви този вот да отпадне, нито е вярно, че сме го обезсмислили. Когато се внушаваше, че има диктатура, ние се вслушахме в мнението и желанието на гражданите и върнахме преференциите'', допълни депутатът.

,,Прагът на преференциалния вот ще бъде решен тогава, когато законопроектът влезе в зала за обсъждане'', завърши Лазаров.