Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще бъде изслушан в парламента. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание. Изслушването е по предложение на ГЕРБ, пише Фокус.
Министърът ще информира депутатите за подготовката на законодателните промени за гарантиране на правата на хората с увреждания. Промените се изготвят от работна група в министерството. Народните представители ще гласуват на първо четене промени в Закона за пътищата, свързани с въвеждането на тол системата и електронните винетки. Превозните средства над 3,5 тона ще използват тол системата, а леките автомобили - електронната винетка.

Промените въвеждат смесената система за таксуване на база на изминато разстояние и на база време. Предвидено е АПИ да сключва договори с търговци, които желаят да събират таксите за използване на платената пътна мрежа. В пътната агенция ще бъде създадено Национално тол управление. Комисията по правни въпроси ще обсъди Годишните доклади за дейността на ВСС за 2016 г. и 2017 г. Временната комисия, която разглежда сигналите на Николай Колев - Босия, ще проведе второто си заседание.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!