Не е време за предсрочни изори, колкото и конюнктурно някой да има полза от това, коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред медиите преди започването на комисията по европейски въпроси и контрол на еврофондовете в НС.

Партизански мероприятия и опит да се привлече внимание нарече вицепремиерът обявеното започване на подписка от страна на Корнелия Нинова за вот на недоверие към кабинета. „Не мисля, че ще е достатъчно ефектно и ефективно“, отсече той.

По думите му със сигурност щяло да има среща с ОП.

Комисията по европейски въпроси и контрол на еврофондовете в парламента изслушва вицепремиера Томислав Дончев за позицията на България по ревизираното предложение на Европейската комисия за Многогодишната финансова рамка 2021-2027 г. и постигнатия напредък при разработването на стратегическите и програмните документи на България за управление на средствата от Европейския съюз за новия програмен период 2021-2027 г.

“През есента България трябва да е готова с плана за възстановяване в областта на енергетиката, транспорта, околната среда и икономиката”, заяви в комисията Дончев.

Той обясни, че ще са необходими няколко програмни периода, за да успеем да изградим само Коридор 4, така че тези политики са били изключително скъпи.

“Ние трябва да сме готови с рамките на документа, в който да се вижда по каква програма ще се възстановяваме, за да кандидатстваме за европейски средства”, обясни Дончев.

Вицепремиерът похвали и начина, по който у нас се е провело дигиталното образование, като поздрави учителите, които са се правили прекрасно, като той даде пример с други много по-богати от нас страни, в които то не е сработило.