Имаме много добра координация, за да се справим със снежната обстановка. Хората бяха предупредени на време, че ситуацията ще е критична, но все пак отново ги призовавам да ограничат пътуванията, ако не е належащо. Това каза в сутрешния блок на bTV вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.
Да не забравяме, че не може да се чисти докато още вали. 15 минути след като са минали снегорините обстановката е същата, поясни той.

Вицепремиерът в оставка говори и случващото се в Хитрино като увери, че са отпуснати достатъчно пари, за да бъдат ремонтирани не само обществените здания, но и домовете на пострадалите. "Към края на лятото селото може да изглежда по-добре дори и от преди катастрофата", предрече той.

По повод обществените поръчки на АПИ, за които сигнализира новоизбраният президент Румен Радев, Дончев заяви, че за него темата е затворена, защото са дадени всички подробности.

"До момента са изградени почти два реактора, както и самата площадка на АЕЦ „Белене“. В зависимост от политическия хоризонт има чудесна възможност проектът да се реализира, но без държавно участие. Има потенциал той да се случи като частен пазарен проект. Напълно е възможно след 10 години да имаме втора атомна електроцентрала", увери Томислав Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА!