"В управляващата коалиция има съществено напрежение, но това не са непрекъснатите скандали. Големият проблем е в самият начин, по който беше създадена тази коалиция, и пълната липса на яснота - кой взима решенията и кой носи отговорността", заяви в "Още от деня" по БНТ политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Истинският проблем, не е в това, че не могат да се понасят, а в това, че не могат да взимат решения и не разбират как функционира държавата. Винаги съм имал дълбоко подозрение, към партии, които се създават след избори. Имаме опита с НДСВ, които се явиха на избори като движение, а основаха партията впоследствие", припомни доц. Гълъбов.

"Онова което ме притеснява е това, че България губи време. Кризата е специфична. България пропуска възможности ефективно да управлява този риск и да прогнозира рисковете, които предстоят. А те ще са много сериозни. Вместо това, виждаме затваряне в кабинетите на инат и демонстрация на необосновано самочувствие от хора, които нямат нужните качества".

"Гласът на "Възраждане" увеличава подкрепата си и гласът им се чува все повече", посочи още политологът.

Правителството не стои добре. Днес ще се основе и партия, надявам се да въведе някакъв ред в посланията и комуникацията на тези, които са отговорни за управлението на държавата, заяви от своя страна политологът доц. Светослав Малинов.

"Самата ни коалиция е ненормална, но тя се появи в ненормално време. При всички положения, повторението на грешките, които се натрупаха, няма да бъде простено от избирателите. Търпението няма да е безкрайно. След местните избори, ще се убедим дали вървим към предсрочни избори.

Президентът играе сдържаща роля, що се отнася до въпроса за РСМ и изпращането на оръжие в Украйна, добави той.