Виждаме добра координация между ИТН и Румен Радев. Смятам, че президентът ще изчака преди да даде следващия мандат. Това заяви в ефира на БТВ политологът доц. Антоний Гълъбов.

До четвъртък мандатът ще бъде даден. Предполага се, че ще свършат преди великденските празници. Президентът има неопределен срок за връчването му, добави политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Задкулисни преговори най-вероятно се водят в полите на Витоша. Разговорите са за мандат. Забавянето няма да е с оглед на връчването на мандат. Диалогът върви не между партиите на протеста, а между други фактори и ИТН. За мен е странно, че ИТН мълчи. Това е израз на провинциализъм", каза той.

"При ИТН Слави говори от 30 г. Не знаем какво смятат да правят. Некоректно е към всички български избиратели. Трябва да се каже на хората дали ще има нови избори", поясни Буруджиева.

"Изборите няма да дадат по-ясна политическа картина, защото такава няма. Българското общество е дълбоко разделено. При нови избори е възможно да влязат още две политически формации", подчерта Гълъбов.

"Интересното е, че ГЕРБ запазва мнозинството си и след тези избори. Стесняването на позицията е атипично структуриране на изпълнителната власт. Имаме две опозиционни партии, но нямаме мнозинство. Това е инверсия. Българските граждани отказват да подкрепят тези, които нямат мнозинство", отбеляза той.