ДПС говори за 2 оставки – на правителството и на държавния глава. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от движението Хамид Хамид.

Той добави, че ДПС настоява и за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. „Тя не е на висотата на този пост“, каза Хамид Хамид.

За исканата от протестиращите оставка на главния прокурор Иван Гешев, той заяви: „Главният прокурор не е политическо лице, избиран е от прокурори, редно е тези прокурори да му дадат оценка. Той се отчита пред НС на всеки 6 месеца.“

За предстоящите парламентарни избори Хамид Хамид посочи, че „дали ще са предсрочни или редовни, изборите предстоят и са много скоро. Нашето мълчание е много по-силно послание към политиците и обществото, отколкото празното говорене на други.
Готови сме за избори от утре, не се съмнявайте“, заяви Хамид Хамид.

По думите му „посланието на председателя на ДПС е че сме достигнали критичната точка на хаоса.“ „Страната върви към хаос, двете страни, които тикат страната към хаос, трябва да направят крачка назад. Защото иначе няма основа за диалог“, подчерта Хамид Хамид.