Движението за права и свободи отбелязва днес 32 години от учредяването си. По този повод партията пусна на сайта си видео, представящо пътя на Движението през този период.

32 години ДПС е стожер на демокрацията в България, гарант за спазването на Конституцията и законите в страната, защитник на правата и свободите на гражданите.

Самата идея за демокрация в България е свързана с Движението за права и свободи и с философията на създателя на ДПС д-р Ахмед Доган.

Запазването на етническия мир в България и на Балканите се дължи в голяма степен на политиката на д-р Доган. Българският етнически модел е пример за толерантност и заедност.

С политиката на Ахмед Доган е свързана евроатлантическата ориентация на България
 
Председателят на ДП с Мустафа Карадайъ поздравява членовете и симпатизантите на ДПС: "Последните години ни показаха, че да извоюваш демокрацията, не е достатъчно. Да извоюваш свободите си, не е достатъчно. Да извоюваш правата си, не е достатъчно. Важно е всеки ден да защитаваме демокрацията. Всеки ден да отстояваме правата и свободите си.

Трябва да бъдем отговорни за бъдещето на децата си. Преди 32 години ни гонеха от родината ни. Сега се налага да търсим работа и добър стандарт в чужди страни.

Трябва да можем тук и сега да живеем добре. Това зависи от всички нас - активните, свободните, отговорните граждани. Не да имаме имитация на демокрация, а истинска. Не просто да имаме работа, а тя трябва да е добре платена. Да имаме достоен живот. Да сме спокойни за утрешния ден.

Днес, прекланяйки глава пред всички жертви в борбата за демокрация, да си обещаем да продължаваме да защитаваме демокрацията, правата и свободите си и да направим живота си по-добър. Ние можем. Бъдете здрави!"