Да няма ден за размисъл преди избори, предлага депутатът от ДПС Христо Бисеров с промени в закона за избиране на народни представители. Той настоява и за намаляване на срока на изборната кампания от 30 на 21 дни. Идеята за по-кратка кампания се подкрепя от БСП.
„Дотук има постъпили предложения само за европейските избори, но аз не изключвам съответно предложение за съкращаване на сроковете за националната кампания”, каза председателят на Парламентарната група на „Коалиция за България” Ангел Найденов.
Той съобщи още, че левицата внася свой законопроект за промени в изборното законодателство. Сред предложенията е намаляването от 15 на 10 процента на прага на преференции за разместване на листата за евродепутати. БСП обаче няма да подкрепи идеята за задължителна преференция в листата и това да се счита за невалидна бюлетина, в която няма посочена такава.
Другите предложения предвиждат нов механизъм за изготвяне на избирателните списъци, както и да се забранят даренията от юридически чуждестранни лица, а тези от физически – да не надвишават 10 000 лева.

По отношение на ситуацията в Рибново и новите сигнали в Сатовча, Исперих и Тулово от левицата заявиха, че трябва да има религиозна търпимост и не може заради политически интереси да се създава напрежение.

Говорителят на партията Корнелия Нинова коментира пресконференцията на столичния кмет Бойко Борисов по повод казуса с доставката на трамваи в София. За пореден път Бойко Борисов прехвърли отговорността и вината върху БСП, правителството, общинските съветници на БСП, каза Нинова. По думите й на градоначалникът му ставало практика да търси отговорност не в когото трябва. Той оправдава своята некомпетентност и некадърност с чужда вина, допълни говорителят на левицата. Нинова допълни, че единствените неща, които е успял да свърши Борисов, са благодарение на подадена ръка от страната на правителството. Информацията е на Дарик радио. /БЛИЦ