"Повечето от идеите ни съвпадат. Безусловно имаме и различия", това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след разговорите с "Има такъв народ" (ИТН)

"От наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма и имаме едно условие - възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията, което за нас означава Народното събрание (НС) да заеме мястото си според Конституцията и държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а да функционира съгласно Конституцията и законите, в услуга на хората, създавайки добър бизнес климат", допълни той. 



"Това беше наше условие, от което няма да се откажем и още едно нещо заявихме. Персоналният състав на кабинета за нас е от значение. Категорично заявихме, че няма да предлагаме министри, но има значение какви имена ще кажат те", каза още Карадайъ. 

Тошко Йорданов също коментира срещата на двете политически партии.

"Ние просто изложихме вижданията, които имахме за програма, бъдещи приоритети и цели. ДПС направиха същото от името на парламентарната им група.

Ние не сме водили такъв диалог. Ние не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет, изложихме приоритетите си.

Говорихме за съдебна реформа, но предполагам и ГЕРБ биха казали, че са "За" съдебна реформа.

От ДПС казаха, че за тях персоните и личностите в кабинета са важни, ние заявихме, че няма да позволим на никого да ни казва кои да са хората и ние ще предложим състава на кабинета.

Подкрепа от тях не сме търсили, ако ни бяха предложили хора, нямаше да приемем", каза той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!