ДПС в Момчилград номинира Делян Пеевски за водач на партийната листа за област Кърджали за извънредните избори на 9 юни. Това стана на разширено заседание на общинската структура на Движението. Това са първите номинации за кандидат-депутати на ДПС. 

10 номинации за кандидати за народни представители от листата на ДПС за предсрочните парламентарни избори на 9 юни бяха направени по време на разширеното заседание на общинската структура на партията в Момчилград.

Издигнати бяха кандидатурите на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, председателите на ДПС Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров, народните представители в 49-ото НС Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев, областния лидер на ДПС Ресми Мурад, зам.-председателя на три поредни НС Мукаддес Налбант и председателя на ДПС - Момчилград Ерсин Юмер.

За водач на кърджалийската листа структурата на ДПС в Момчилград единодушно прие номинацията на Делян Пеевски.

По време на заседанието участниците бяха запознати с процедурите и критериите за номиниране на кандидати за народни представители от листата на ДПС. Основното условие е да бъдат избираеми личности с обществен авторитет, които споделят идеите на ДПС и на либерализма.

"През последната година към малките населени места беше проявено отговорно отношение от държавата, нещо което не се беше случвало отдавна. Даваме си сметка, че отношението се промени благодарение на ПГ на ДПС и на нейния председател Делян Пеевски", заяви кметът Момчилград Илкнур Кязим.

Тя допълни, че общината е подписала договори по 3 проекта на обща стойност близо 7 милиона лева от националния фонд за развитие на общините. Вече започна ремонтът на градския площад, предстои превръщането на лятното кино в експоцентър, както и дългоочакваната рехабилитация на пътя за село Ауста.

"ДПС очаква от общинската структура в Момчилград активност и създаване на пълна мобилизация, което да доведе до високи изборни резултати.

Номинирането на Делян Пеевски за водач на кърджалийската листа, който се доказа със своята работа и енергия като председател на ПГ на ДПС и в последствие като председател на партията, ще даде допълнителен тласък за областната ни организация на предстоящите избори", каза областният лидер Ресми Мурад.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук