ДПС ще подкрепи вота на недоверие не заради нереализираните промотирани модели, които тепърва ще се коментират, а заради безвремието в здравеопазването, заяви д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрание и депутат от ДПС, предава "Канал3".

Защото смятаме, че не сте способни да промените тази система, натърти д-р Джафер, като директно се обърна към ГЕРБ и здравния министър Кирил Ананиев. Лекарката от здравната комисия на НС бе безпощадна към управляващите.

Днес тук говорим за една система с голямо "С", почти като в "Полет над кукувиче гнездо", отсече Джафер.

Ще го подкрепим заради безвремието в здравеопазването, заради неслучилото се досега, заради неудържимия срив на доверие от страна на лекарите и пациентите, заради индикаторите, които неумолимо ни поставят на най-непрестижните места в ЕС, продължи зам.-председателят на Народното събрание. Тя обори д-р Дариткова от ГЕРБ, че сме повишили продължителността на живота и й опонира със статистика - имаме най-високата смъртност в ЕС, на първо място сме по сърдечно-съдови заболявания, имаме трайно над средното ниво на детска смъртност, упрекна депутатката от ДПС. Тя припомни, че отговорността за хаоса в системата е на ГЕРБ.