По-рано днес гост в предаването „Панорама“ по БНТ бе Томислав Дончев. Водещият го подхвана със „закачка“, но вицепремиерът му отвърна по доста интересен начин.

След него гост бе Драгомир Стойнев от БСП.

„Когато БСП усети заплаха, винаги търси най-доброто решение. Корнелия Нинова е морален човек и подаде оставка, давайки пример за отговорност. Оставката обаче не беше най-добрият ход точно преди местни избори. Структурите я принудиха да оттегли оставката си“, каза още той.

Тук обаче Дончев го контрира: „Ако бях заядлив щях да се заядя със Стойнев, че БСП са открили нова политическа реформа чрез оставките, но няма да го направя“.

Това обаче провокира Стойнев да започне да говори на висок тон.

„Ще помоля само да не ми крещите и да не повишавате тон“, отвърна му съвсем спокойно Дончев.

Стойнев успокои страстите и реши да говори за конгреса на БСП и партийните субсидии: „Не става въпрос за единия лев, а че отваряме вратата за олигархията. Коя фирма би отказала дарение на управляващата партия. В момента ГЕРБ се опитва да накаже опозицията преди местните избори. Новата субсидия трябва да е актуализирана от 1 януари 2020 г., а не преди местните избори. ГЕРБ не работят за устойчив модел. Опитват се да прокарат не американски, а балкански модел. Конгресът на БСП не беше излишен, той потвърди реформата в партията. Всяка промяна се приема трудно. Искаме членовете на БСП да могат да избират лидера на партията, а не определени хора“, каза още заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!