Служебният кабинет ражда нови мини кризи, които рушат доверието на гласоподавателите.

Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS. Така Стойнев отговори на въпроса защо левицата иска вот на недоверие към служебното правителство.

По личното му мнение най-подходящата фигура за служебен министър председател би бил управителят на БНБ. „Знам, че има проблем с ЕЦБ. Къде бяха нашите известни законотворци, променяйки Конституцията, слагайки управителя на БНБ като възможен бъдещ министър-председател.

„Великолепната четворка” – Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Христо Иванов направиха така, че промениха Конституцията и проблемите станаха все по-тежки и нерешими. А между тях има двама юристи, които носят най-голямата вина”, каза Стойнев.

За исканата оставка на председателя на НС Росен Желязков, Стойнев каза, че и той не изпълнява своите ангажименти. „Имаше един цирк за няколко минути, когато той не пожела да внесе доклада за „Боташ” в пленарна зала и по този начин нарушаваше правилника на НС”, заяви Стойнев.

„Всички видяхме как лидерът на ГЕРБ дава указания на министър-председателя. За нас това е недопустимо”, каза още Стойнев.

Относно предложението на Димитър Главчев сам да поеме МВнР, Стойнев каза: „Ситуацията става от комична по-комична. Тази криза е следствие от нарушения диалог между политическите партии, но и от нарушен диалог между президента и правителството.

Когато има служебен кабинет, страстите се успокояват. А сега страстите се задълбочават, г-н Главчев пожела още една длъжност. След няколко дни започваш да сменяш министрите, без да обясняваш каква е причината и сега да искаш сам да се нагърбиш с такава сериозна политическа задача – това е несериозно”, каза Стойнев.

„Ако кабинетът е сформиран с посочени хора и г-н Главчев не ги познава, най-добре е да има оставка на този кабинет”, каза Стойнев. „Хората се съмняват, че изборите ще са честни. Това е страшно. Основните виновници за това, което се случва в държавата, са тези, които промениха Конституцията”, допълни Стойнев. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук