Изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков сигнализира, че избраната от президента дата за предсрочните парламентарни избори не е добра. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерката на БСП върна мандата на Румен Радев, а той от своя страна обеща другата седмица да разпусне Народното събрание, да назначи новия състав на ЦИК и да подготви страната за предсрочни избори на 11-ти юли. 

Тази дата обаче е крайно неподходяща според шефът на БНТ. Ето какво пише Емил Кошлуков в профила си в социалната мрежа:

"Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по футбол, ЕВРО 2020. БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума.

Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност.

И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала.

Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти. Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи.
"

 

Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11-ти юли. Тогава е финалът на европейското първенство по...

Posted by Емил Илиев Кошлуков on Wednesday, May 5, 2021

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!