В деня, в който във Върховния касационен съд започва делото за лидерството в БСП, приближените до Корнелия Нинова - Георги Свиленски и Иван Ченчев, решиха да подадат документи за регистрация на партията в ЦИК за участие в предсрочните избори на 27 октомври. 

"Благодаря на всички Вас, журналистите, които отразихте точно в този момент регистрацията на Българската социалистическа партия. За нас това е много важно. Много хора в последните месеци се свързаха с нас и ни молиха да направим необходимото, само и само БСП да продължи да съществува". Това заяви пред ЦИК Иван Ченчев от БСП.

"Пак казвам на хората, които ни подкрепят, че отново имат шанс да го направят на 27 октомври", допълни той. 

Той уточни, че: "Само конгресът може да приеме и реши съдбата с оставката на Нинова. Нинова и други отказаха това да се случи, така че спекулации и към сегашния момент може да има. Каквото и да реши съдът, нека регистрацията поне да я има".

"В момента регистрирахме партията БСП, когато съдът се произнесе, председателят ще дойде и ще попълни документите. След това те ще се обработят", каза Георги Свиленски пред журналисти.

"Заставаме с лицата си, с партията и нека, който иска, да ни подкрепи", категоричен е Свиленски.

"Партията в момента се представлява от Корнелия Петрова Нинова, чакаме съдът да се произнесе". поясни и той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!