Мнозинството не подкрепи искане на ДСБ временна анкетна комисия в парламента да предложи решение на проблема с недоволството на полицаите. Лидерът на партията мотивира искането си с безпомощността на управляващите да се справят със ситуацията, при която полицаите изразяват своето недоволство под формата на мирен протест, предаде парламентарният репортер на Агенция БЛИЦ.
Само парламентарна комисия може да предложи изход от ситуацията след като направи подробен анализ на ситуацията, заяви той. Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов обаче му отговори, че работата в МВР е резултат на свободен избор и служителите в системата са приели да бъдат назначени при условията, които им предлага държавата. Анкетната комисия в парламента няма да реши проблемите на полицаите и това е несъстоятелно искане, категоричен беше Найденов. Според него управляващото мнозинство е готово да търси начини за осигуряване на допълнителни средства за системата на МВР.
Костов предупреди, че протестът на полицията е ясен знак, че личният състав на МВР е демотивиран и са възможни опасни провокации. Камелия Цветанова, БЛИЦ