Управлението на тройна коалиция доведе до провал на европейското членство на България. Това е позицията на ДСБ и ГЕРБ, заяви в предаването „Неделя 150” по БНР Петър Москов, член на националното ръководство на ДСБ и оглавяващ предизборния щаб на пратията.

Смисълът на това, което се опитваме да направим, е да изградим една политическа алтернатива, която да отбранява и пази единствения национален консенсус, допълни Москов.

Живеем в азиатско, непрозрачно, корумпирано управление, България променя пътя си. Не бих искал да гледам на нашите разговори с другите партии като на договорки, тези срещи са надпартийни, защото гасим пожара, който е в държавата, категоричен е Москов. Според него има заплаха – изход от цивилизационната политика на България. Това не свързано с изборите – те предстоят, уточни той. Не искам да живея в държава, която има емблема „провал“.Единственото страшно прашило е управлението на Тройната коалиция, неколкратно подчерта д-р Петър Москов. Това, което се случва в държавата е над Бойко Борисов, над Иван Костов, над д-р Николай Михайлов. Искаме да покажем на обществото, че има алтернатива за друго бъдеще, категоричен е зам. председателят на ДСБ.

Относно ниският рейтинг на ДСБ Москов посочи, че повечето от ръководителите на социологическите агенции са бивши или бъдещи членове на ВС на БСП и те се страхуват от Иван Костов не за друго, а защото след направеното ще има наказание, уточни Москов. Ние градим проевропейска алтернатива на това управление. Не искам да живея в държава, в която е проблем дали ще има ток и да ми казват да се радвам, че има ток, изрази се образно председателят на предизборния щаб на ДСБ. Според него е несериозно Сергей Станишев да декларира, че ще се кандидатира за втори мандат. Това е наглост, след като искаш да изместиш пътя, поет от България преди 18 години, заяви Москов. Той каза това по повод на предстоящата среща на ръководствата на ДСБ и ГЕРБ. /БЛИЦ