Политиката на френското правителство години назад е погрешна. На територията на Франция има населени места, на които френската полиция не влиза. Мароканското разузнаване е основният източник на информация във Франция. Това коментира евродепутатът Ангел Джамбазки по БНТ.
По думите му никой не желае да каже колко е броят на бойците на ислямска държава с европейски паспорт, знае се само, че балканският батальон е повече от 500 човека. Европа не може да даде отпор. Отпор трябва да даде НАТО и Русия, каза Джамбазки.

Той посочи, че трябва да се унищожи линия на комуникация на терористите, както и техните лидери трябва да бъдат ликвидирани. Всеки, който не се подчинява, незабавно трябва да бъде върнат на родното си място. Радикали не бива да проповядват в джамии. Това е рецептата за справяне с тази война,, която се води по улиците в Европа, коментира Ангел Джамбазки.

Европейските лидери търгуват с главорезите, после се сърдят, че нещо се случва, посочи депутатът. Отбранителният и разузнавателният капацитет на България трябва да бъдат повишени, посочи още той. Говори се непрекъснато за сигурност, но нищо не се прави, каза Джамбазки.