Служителят на Светия Николаевски събор на Ница Андрей Елисеев разказа пред Лайф ру как са загинали неговите приятели. Протойерей Андрей Елисеев разказа, че той и неговите приятели са отишли на 14 юли да разгледат зарята в чест на Деня на Бастилията.
„Когато зарята приключи, отидох да взема колата. Щом седнах в нея, започна стрелба напосоки. Викове, хората падаха на земята, беше паника. Някакво момче, французин, дойде при мене и ми каза, че има камион, който гази хората. Аз лично не го видях. След това отидох да търся моите приятели, нямаше полиция, паниката беше страшна. Имаше деца-русначета, които крещяха: Мамо, върни се. А на асфалта имаше много трупове. За съжаление, намерим моите приятели мъртви. Ница е много спокоен град, тук никога нищо подобно не се е случвало”, каза отец Андрей.
 
Свещеникът отбеляза, че и двамата му приятели са били дълбоко вярващи и много добри хора. „Наталия има невероятни дъщери. Тя преподаваше в Неделното училище, в Белгия, където служих по-рано. Вторият – Игор – живееше от няколко месеца в Ница, той помагаше при воденето на богослуженията. Беше патриот от Русия”, разкааз свещеникът.