ЦИК наложи глоба на Ангел Джамбазки в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД, тъй като е нарушил разпоредби на Изборния кодекс.

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а че Джамбазки ги е накърнил, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в град Куклен с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици - в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие.

Както БЛИЦ информира, лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов бе глобен също с 2 хил. лева.

"И двете глоби са безумни поради естественото на решение. Те засягат репортаж на частна телевизия преди предизборната кампания.

ЦИК решава да ме глоби, че съм казал, че полицаите трябва да използват оръжията си, абсурдно е", коментира в ефира на Нова тв Джамбазки. 

"Съмнявам се с "Атака" да излезем с общи кандидатури за кметове", заяви още той.

Евродепутатът допълни, че продължават разговорите за обща кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов.

„Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове”, коментира той.

Джамбазки коментира и темата за изтичането на личните данни на над 5 милиона българи при хакерската атака срещу НАП. По думите му трябва да има наказани служители на НАП за случилото се. Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения", категоричен е заместник-председателят на ВМРО. 

"Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител". С тези думи пък коментира изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова след връщането й от платен отпуск. 

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. "Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни", заяви той.