„Направих неправилна преценка на собствените си възможности. Изпих няколко чаши вино, но очевидно достатъчно, за да покаже техническото средство, че нивото на алкохол в кръвта е повече от разрешеното по закон".

Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в специално интервю за рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова” по Нова телевизия.

„Имало е много случаи, когато съм преценявал, че не е уместно да шофирам”, обясни Джамбазки.

Проверката е била рутинна и е извършена в района на Самоков, по пътя за Боровец. По думите на Джамбазки кръвната проба му е била взета в рамките на час. Той отрече това да е станало във ВМА.

„Аз правя грешки понякога, това е една от тях. Но да съм толкова глупав, дори да ми хрумне да ида във ВМА, където пряко това би засегнало авторитета, достойнството и името на министъра на отбраната и мой председател, не съм толкова глупав”, каза още той.

„Изпълнихме закона и отидохме в Спешното отделение на болницата в Самоков – там, където те карат полицаите, ти не си го избираш”, уточни Джамбазки.

„Ако не бях постъпил неразумно, нямаше да давам такива обяснения. Вината си е изцяло моя. Най-скъпото нещо в живота е училището. Човек се учи от това, което е направил погрешно”, заяви евродепутатът.

Джамбазки сподели, че не е ходил на свиждане на Нено Димов, но скоро би го направил. „Не са много възможните поръчители на това „убийство”.

В този случай за мен лично прехвърлянето на отговорността изцяло върху Нено Димов е абсолютно несправедлива. Той е най-малко отговорен ако четем закона. Трябва да се търси отговорността на този, който е позволил да се източи язовира”, смята той.

За историята с къщата в Барселона, с която бе обвързан премиерът Борисов, Джамбазки заяви, че в Европарламента никой не се интересува от подобни публикации. Според него, ако това е фалшива новина и продължи да се върти, няма как да се убедят гражданите, че не е истина.